Sociální sítě

neděle 25. ledna 2015


Schopnost rozumět lidem


Každý, kdo dokáže dobře porozumět lidem, dobře ví, že všichni máme v podstatě stejné kořeny, že veškerá naše činnost je motivována nejméně jedním z devíti základních motivačních faktorů mezi něž patří:
1) Emoce lásky
2) Touha po sexu
3) Touha po materiálním zisku
4) Touha po sebezachování
5) Touha po svobodě pohybu a myšlení
6) Touha po sebevyjádření
7) Touha žít po smrti
8) Emoce vzteku
9) Emoce strachu
Kdo chce pochopit, co motivuje ostatní, musí nejprve pochopit, co motivuje jeho samého.Schopnost chápat ostatní eliminuje mnohé běžné příčiny napětí mezi lidmi. Je to základ veškerého přátelství. Je to základ vší harmonie a spolupráce. Neobejde se bez ní žádný vztah, který si žádá přátelskou spolupráci.

Adenais
Míra prožívání emocí je kontrolka toho, do jaké míry žijete v sebeodmítání či sebepřijetí. Nejzákladnější emoce jsou provázané a v různém pořadí a jsou vždy přítomné v každé situaci.
Každý člověk podvědomě touží přežít, otisknout se a být svou existencí užitečný. Každé dítě má své sny, které chce naplnit a když se mu to dlouhodobě nedaří, začne o sobě pochybovat a tento pocit si nese hluboce ukrytý v sobě. Všichni toužíme vyhovět a dělat radost, ale v průběhu života se stane, že touto činností se unavíme, resp. tím, jak se vydáváme ze svých rezerv na svůj úkor a zapomínáme obdarovávat i sebe. A místo toho, abychom si odpočinuli a načerpali síly, zastavili se a ujasnili si, jak chceme dále, začneme odmítat danou činnost, která nám přinášela radost. Hledáme tu nejlepší představu o sobě a máme nejraději takové osoby, které nám pomáhají ji v sobě živit a rozvíjet. Ale jakmile si jednou uvědomíme, že nikdo a nic nám nemůže dát něco, co si sami nedovolíme přijmout a vzít něco, co mu sami neodevzdáváme,k čemu mu nedáme přístup, budeme ostatní bytosti brát jako možnost vlastní sebereflexe a naučíme se je postupně bezpodmínečně milovat z pozice svého srdce, neboť oni pro nás vykonávají nejcennější službu – pomáhají nám uvědomit si sebe sama.
Jakmile si přiznáte, že jste člověk,i když máte božskou podstatu a přijmete beze zbytku své fyzické vyjádření v pozemské rovině i s jeho potřebami a lidskými prohřešky a nedokonalostmi, pochopíte sebe, obnažíte se sobě a stanete se transparentní – průchozí. Tehdy se začnete díky průnikům s druhými lidmi pravdivě objevovat, místo abyste se kvůli nim znásilňovali, vymezovali a měnili. A také přestanete požadovat změnu u nich, budete rovnocenní, silní, mocní a pokorní zároveň.A tehdy začnete doopravdy chápat i druhé. Dualita ztratí svůj význam a budete se cítit lépe v jednotě.

Žádné komentáře:

Okomentovat